top of page
FOTRIC_20221210_0002.jpg

Varmetap i bygning

Det største varmetapet i en bolig skjer gjennom vindusglassene. Ved å bytte ut de gamle glassene til den optimale glasspakken som finnes i markedet i dag (som er 48 mm tykk), kan de fleste nesten halvere energiforbruket og redusere kraftig strømregningen.

 

Det ligger i dette at svært mange må isolere bedre, og det billigste er da å isolere mot kaldloft og kjeller - samt bytte ut glassene i eksisterende karmer/rammer.

 

Dersom alle boliger med 2-lags glass eller dårlig 3-lags glass gjør dette, vil det bli mindre behov for økt kraftproduksjon og strømnettet vil få mindre belastning. Til slutt innebærer alt dette redusert CO2 utslipp og vi når i fellesskap enklere klimamålene som er satt.

 

Vi har laget en sirkulær løsning som nå gjør dette mer mulig.  Løsningen innebærer at de aller fleste boligeiere enkelt og billig kan sette inn det optimale energiglasset som har en lav U-verdi på 0,48 og bygger 48 mm i tykkelse (sikkerhetsglass, brannglass eller lydglass bygger litt mer). Her kan du finne U-verdien på glassene du har i din bolig:

bottom of page